Bemutatkozás

Idegsebészként a gerincsebészetre specializáltam magam. A modern gerincsebészeti technológiák és irányelvek alkalmazójaként végzem hivatásom.

Tanulmányaimat az Országos Idegsebészeti és Tudományos Intézetben (OITI) kezdetem, majd hosszabban az MH Egészségügyi Központban (volt Honvéd Kórház) dolgoztam adjunktusi pozícióig jutva. Jelenleg a főállásom Budapesten a Medicover magánkórházban van, valamint magánrendelésemen az Optimum Stúdióban dolgozom.

Gerincsebészként vezérleveim a szakmaiság, a korrektség, a precizitás, az emberségesség és a folyamatos képződés, fejlődés.

A gerincműtétek széles skálájának végzésében van gyakorlatom, ebbe bele értve a kopás, elhasználódás (degeneráció) talaján kialakult eltéréseket, mint a porckorongsérv, a gerinccsatorna szűkülete, a csigolyacsúszás, gerincdeformitás, valamint a daganatos-, a gyulladásos kórképeket és a gerinctöréseket is. Kiemelt érdeklődési területeim a minimál invazív gerincsebészet és a koponya—nyak átmenet (cranio-cervicalis) sebészete.

A minimál invazív gerincsebészet országunkbani úttörői közé tartozom, ma már a mindennapokban alkalmazva ezeket a technológiákat. A minimál invazív gerincsebészet lényege, hogy kis műtéti feltárásból, azaz kis sebzésből, minimális szöveti roncsolással, kis vérvesztéssel, gyors felépülést nyújtsunk, szemben a szokványos, adott esetben nagy feltárásból végzett műtétekkel elérhetővel. Ezzel együtt, amikor az eset úgy kívánja, alkalmazom a standard beavatkozásokat is, mivel minden nem oldható meg minimál invazív sebészeti úton. A koponya-nyak átmenet gerincsebészete, delikát volta miatt, ma is kevés helyen történik az országban.

Az általam végzett műtétek precizitását és lehető legbiztonságosabbá tételét az operációk közben felvonultatott modern eszközök és a kollégák magas szakmai tudása segítik.

A mindennapjaim részét képezi a tudományos kutatás, publikálás, melyet ma már, a mindennapokban tapasztalható felvetések, kérdések, problémák irányából közelítve végzek.

A hazai és nemzetközi konferenciákon, kongresszusokon rendszeresen veszek részt hallagatóként és előadóként egyaránt. Rendszeresen képezve magam törekszem a hozzám forduló beteg számára világszínvonalú ellátást nyújtani. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ugyan azokat a gerinc implantátumokat alkalmazhatom, melyeket akár Németországban vagy az USA-ban is alkalmaznak.

A magánrendelésemen zajló idegsebészeti konzultáció lényege, hogy a páciens vizsgálta, képalkotó és egyéb diagnosztikai eredményei fényében alkotott véleményemről, terápiás lehetőségeiről, adott esetben műtét szükségességéről, annak mibenlétéről, folyományáról tájékoztassam és betegségével kapcsolatos kérdéseire választ adjak.

Az idegsebészeten kívül manuálterápiával is foglalkozom. A manuálterápia technikáival a mozgásszervrendszer visszafordítható, azaz funkcionális eltérései kezelhetőek, kézzel végzett fogásokkal. A konzultáció alkalmával, amennyiben a páciens állapota azt lehetővé teszi és indokolja is, úgy szóba jöhet manuálterápiás kezelés. A mozgásszervrendszeren belül első sorban a gerinc problémáival foglalkozom a manuálterápia tárgykörén belül is.

Az idegsebészeti ismeretek és a manuálterápiás képesítés lehetővé teszi, hogy a hozzám forduló páciensek gerincproblémáit komplexen szemlélhessem, azaz ne csak a „sebészi”, vagy a „nem sebészi” szemszögből vizsgáljam

Célom, hogy segítsek és elégedetten távozzon rendelésemről.
Forduljon hozzám bizalommal!

© Copyright - Dr. Kővári Viktor Zsolt