• Modern gerincsebészeti eljárások

A rég óta alkalmazott, standard műtétekre épülő újabb és újabb, egyre modernebb műtéti technológiákat is folyamatosan elsajátítom és beépítem a betege mindennapos ellátásába. Legmodernebb USA-ban is alkalmazott gerincimplantátumokat használom fel.

A gerincbetegségek széles skáláját operálom. Mindennaposan találkozom a kopás, elhasználódás (degeneráció) talaján kialakult eltérésekkel, mint például a porckorongsérv, a gerinccsatorna szűkülete, a csigolyacsúszás, gerincdeformitás. Gyakran látok el daganatos-, gyulladásos kórképeket, tovább balesetből, csontritkulásból adódó gerinc töréseket is. Amennyiben szakmailag az előny, hátrány mérlegelése alapján lehetséges, úgy a minimál invazív gerincsebészeti megoldásokat részesítem előnyben.

A minimál invazív gerincsebészet Magyarországon elsőként való alkalmazói közé tartozom. Ma már a mindennapokban operálom ilyen technológiával a betegeket. A minimál invazív gerincsebészet lényege, hogy kis műtéti feltárásból, azaz kis sebzésből, minimális szöveti roncsolással, kis vérvesztéssel, gyors felépüléssel érjük el. Ezzel együtt, amikor az eset úgy kívánja, alkalmazom a standard beavatkozásokat is.

Rendszeresen járók nemzetközi képzésekre, illetve szívesen keresek fel más kollégákat, új ismeretek szerzése, tapasztalatok megosztása céljából.

A honlapon talál az általam végzett műtétekről, illetve a magukról a kezelt betegségekről is általános információt, melyek bemutatásával célom, hogy az érdeklődők szakmailag korrekt információt találjanak.

© Copyright - Dr. Kővári Viktor Zsolt